Szakmai információk
hiteles forrásból
Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:
70/3461346
30/7005340
Ladi Csaba
okleveles élelmiszermérnök
Kószó Gábor
okleveles élelmiszermérnök
Amennyiben érdeklődik a pálinkafőzés elméletét és gyakorlatát magába foglaló oktatásunk iránt, kérjük regisztráljon az alábbi jelentkezési panelek segítségével.
.
Jelentkezésével felkerül egy folyamatosan bővülő listára. Havonta egy –kettő oktatást tartunk, a jelentkezők számától függően, szombat délutánonként.
.
Mi fog következni a jelentezés után?
Bevált gyakorlat szerint, az oktatás hetében -jelentkezési sorrendben- a megadott telefonszámon visszahívjuk a listán szereplőket és egyeztetünk az akuális időpont alkalmasságáról.
E rugalmas rendszer azt hivatott szolgálni, hogy ne fordulhasson elő olyan kellemetlen helyzet (a vis major esetek kivételével), hogy a fenntartott hely ellenére a Jelentkező nem jelenik meg az oktatáson
.
.
.
.
Kisüsti pálinkafőzés oktatás
.
.
.
Az ajándékkártya telefonon vagy emailben rendelhető meg. Ára:15 000 Ft
Egy személyre szól és egy szabadon választott oktatási időpontra használható fel.
Az oktatási időpontokat honlapunkon folyamatosan frissítjük.
A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.
Az ajándékkártyát jó minőségű papírra nyomtatott formában postázzuk,
vagy személyesen vehető át.
A képzés ára: 3 000 Ft, amennyiben vásárolt tőlünk készüléket, egyéb esetben 15 000 Ft
Visszaadjuk az árát:
Azon érdeklődők, akik elsőként szeretnének megismerkedni a pálinkafőzés elméleti és gyakorlati hátterével és ezt követően vásárolnak pálinkafőzőt, az oktatáson egy 5% kedvezményre jogosító kártyát kapnak. Ennek mértékét DES típusú pálinkafőző vásárlása esetén levonjuk a vételárból!
A jelentkezők számától függően 1-2 havonta tartunk oktatást.
Pontos Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29-43 G. ép.
Térkép az Egyetem területéről
Kezdés időpontja: 11:00, időtartam ~ 6 óra, regisztráció 10:45-től
Az oktatás előtti napon figyelmeztető sms-t küldünk a pontos cím megjelölésével.
.
A jelentkezés módja:
Az oldal tetején található panel segítségével
Információ és segítség a jelentkezéssel kapcsolatban:
(0670) 346-1346
(0630) 700-5340
Szeretné tudni, hogy készül a jó pálinka?
Nem elégségesek a szomszéd jó tanácsai?
Szeretné, ha valaki elmondaná az egész folyamatot, egyszerűen, érthetően?
Kíváncsi a trükkökre, gyakorlati praktikákra?
Biztonságos és kiváló pálinkával szeretne főzni?
Nincs ideje hosszú hónapokat oktatásra járni?
Főzzön csúcsminőségű pálinkát!
Mi segítünk!
Ha Ön kezdő:
Ha már nem kezdő:
Készítse el Ön is ezt az IGAZI MAGYAR NEMES italt otthonában, szakértelemmel!
Szeretettel várjuk minden Ügyfelünket egy egész napos gyakorlati képzésre a
Szent István Egyetem Élelmiszertudomány Karán.
Alapanyagismeret
Gyümölcsök érettségi foka
Alapanyag minősítése
Gyümölcs feldolgozása
Mosás
Aprítás – zúzás
Magozás szükségessége
Erjesztő edények
Cefrekezelés
Élet a cefrében (mikoorganizmusok)
Fajtaazonos Élesztők – élesztő koncentrátumok
Tápanyag kiegészítés
Pektinbontás
pH érték - Savtartalom beállítása
Cefre tárolása
Alkoholos erjedés
A gyümölcscukor
Egy kevés gyakorlati biokémia – az erjedés termékei
Erjedésjelzők – kotyogók
Az erjedés fokának megállapítása - (Meddig erjed a cefre?)
Erjedési hőmérséklet optimum
Lepárlás - desztillálás gyakorlata
Cefrefőzésnél tárgyalt fontos kérdések
Habzásgátlók szerepe
Meddig kell az üstöt tölteni?
A helyes keverési gyakorlat.
Mennyire kell fűteni?
Mikor hagyjuk abba cefrefőzést?
Mennyi ideig tartson a cefrefőzés?
Az alszesz helyes mennyisége és alkoholtartalma.
Finomítás (frakcionált desztilláció) kulcskérdései
Az elő-, közép-, és utópárlat elválasztásának helyes gyakorlata helyszíni főzés alapján.
A középpárlat tárolása
Kiegészítő tevékenységek
Az alkoholtartalom helyes megállapítása
Szeszfokolás gyakorlata
Hőmérséklet korrekció alkalmazása
A fogyasztási alkoholfok beállítása
Hígítás vízzel.
A keverési táblázat használata.
Milyen vizet használjunk és milyet ne?
Hogyan kerülhető el a zavarosodás.
Pálinkafőző tisztítása
.
A kedvezményes ajánlat kizárólag azon Vásárlóinkra vonatkozik, akik tőlünk vásároltak pálinkafőzőt. Bizalmukat köszönjük.
Egylépcsős pálinkafőző bemutatófőzés
A bemutatófőzés ára: 15 000 Ft
.
.
Következő bemutatófőzés időpontja:
.
.
az egyetem újranyitását követően!
Helyszín:
Szent István Egyetem
Élelmiszertudományi Kar
Pálinka Labor
Pontos cím: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. G épület alagsor, 16-os labor
Kezdés időpontja: 10:00, időtartam kb. 3 óra (létszámtól függően 2. bemutatót is tartunk 14 órától)
Jelentkezés módja:
.
.
Az oldal tetején található panel segítségével!
.
Információ és segítség a jelentkezéssel kapcsolatban:
.
70/346-1-346
30 700-5340
Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk kisüsti pálinkafőzőt vásárlóknak!
Helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.
az egyetem újranyitását követően!
Egylépcsős pálinakfőző bemutatófőzés a kisüsti oktatás napján!