Szakmai információk
hiteles forrásból
Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:
70/3461346
30/7005340
Ladi Csaba
okleveles élelmiszermérnök
Kószó Gábor
okleveles élelmiszermérnök
Elkészült új webáruházunk több funkcióval, infóval és tartalommal!
Aktuális áraink
Üst méret |
Fűtési mód | Tömeg (kg) |
Hűtő térf. (liter) |
DES 1961 |
Pálinkafőző 34 literes | gáz | 24 | 50 |
Aktuális ajándékok és kedvezmények:
epruvetta vásárlási kedvezmény
A DES 34 literes pálinkafőzőkhöz ajánlott legfontosabb kiegészítők:
Gázzsámoly 5,5 kW | |
30 mbar reduktor + gáztömlő | |
Folyamatos szeszfokoló (epruvetta) |
Mintadarabok megtekinthetők: 34, 60, 80, 100 literes Budapesten
Beépített fenékkeverő: Megakadályozza a legsűrűbb cefre leégését is. Keverés hatására a hőmérséklet eloszlás és a lepárlás egyenletes lesz. A beépített keverő gyorsabb lepárlást, kevesebb fűtőanyag felhasználást és tisztább középpárlatot (jobb pálinkát) eredményez. Egy cefrefőzés keverővel átlagosan 2,5 óra, keverő nélküli üstök esetén 5-6 óra. Keverő mindenképp kell a cefrefőző üstbe.
Vízzár: A kupola és az üst csatlakozásának tömítése a legmodernebb, vízzáras technikával történik. A vízzáras tömítés a legbiztonságosabb módszer, mivel megakadályozza, hogy a készülékben túlnyomás alakuljon ki. Ezek a vízzáras pálinkafőzők sosem robbanhatnak fel, biztonságosan használhatók.
Javasolt kifőzhető cefremennyiség: Harminc literes pálinkafőzőt abban az estben érdemes vásárolni, amennyiben egy évben 100-300 liter cefre áll rendelkezésére. Természetesen több cefre is kifőzető a pálinkafőzővel, ha sok szabadideje van.
Spirál hűtő: térfogata 50 liter, befolyó csappal és túlfolyóval szerelve. Mivel nagy hűtő térfogata, a hűtővíz nem melegszik fel gyorsan. Emiatt a hűtő könnyen kezelhető, víztakarékos. A rézspirál hossza pontosan méretezett, megfelelő hosszúságú.
Fűtési mód: Gáztüzelés. Egy gázpalack (11 Kg-os) 12-13 lefőzésre elegendő, 5 kw-os gázégő használata mellett.
Lepárlás ideje:
Cefrefőzés tele üst esetén (25l): átlagosan 2-2,5 óra.
Finomítás tele üst esetén átlagosan 3 óra. (minőségi lepárláshoz fontos az elnyújtott főzési idő)
Legkevesebb lefőzhető mennyiség: Mivel otthon jellemzően egy üsttel rendelkezünk az első főzést (cefrefőzést) és a második főzést (finomítást) is ugyanazon üsttel végezzük. 20-24 liter cefréből jellemzően 5-7 liter alszesz keletkezik. Egy szimplafalú 30 literes üsttel már 3-5 liter alszesz is finomítható. Ez nagy előnye a szimplafalú üstöknek.
Vörösréz: A készülék 99 %-nál nagyobb tisztaságú vörösréz lemezből készül, amelyet a Tüv bevizsgálási tanúsítvány bizonyít. A vörösrézenk fontos katalizátor szerepe van a lepárlás során. Egyrészt serkenti új lepárlási aromák létrejöttét, másrészt megköt a cefréből származó szennyező komponenseket, mint például mérgező hidrogén-cianidod és szúrós szagú kénvegyületeket.
Bevizsgálva: Készülékeinket a TÜV Rheinland német minőségbiztosító vizsgálta be. A készülékek a higiéniai és kémiai vizsgálatoknak egyaránt magasan megfeleltek. Otthoni főzéshez kizárólag gyári, bevizsgált, a magyar hatóság által elfogadott készülékek használhatók. A készülék származását igazolni kell.
Házhozszállítás: ingyenes
Párlat minőségének bizonyítéka: Készülékeinkkel főzőtt párlatok 2012-ben az I. Pálinka Világ Kupán /Gyula, Budapest/ valamint a XX. Magyar Országos Pálinka Versenyen ezüst- és arany érmeket nyertek. Ez a pálinkaverseny jelen pillanatban az ország legnagyobb, a Pálinka Nemzeti Tanács által is elismert verseny.
Garancia: 5 év gyártói garancia a vörösréz lemezekre 1 év az egyéb szerkezeti részekre.
Főzőüst térfogat:
34 literes, töltési térfoagata: 25-27 liter
Van kérdése?
Forduljon hozzánk bizalommal!
Élelmiszer és szeszipari mérnök szakembereink elérhetősége:
70/346-1346
30/700-5340
Várjuk hívását hétfőtől vasárnapig reggel 8-tól este 10 óráig!
Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk kisüsti pálinkafőzőt vásárlóknak!
Helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.
az egyetem újranyitását követően!
Egylépcsős pálinakfőző bemutatófőzés a kisüsti oktatás napján!