Elérhetőségeink: 

Megtekinthető készülékek:

70/3461346

Budapest X.ker

30/7005340

Beled (GYMS megye)


megujult_banner_kazanra

Van kérdése?

Szakmai információk 

hiteles forrásból

 

Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:


70/3461346

30/7005340

 

Ladi Csaba

okleveles élelmiszermérnök

 

Kószó Gábor

okleveles élelmiszermérnök

Partneroldalunk

Új és használt mezőgazdasági gépek eladók!

További információhoz kattintson a linkre!

http://mezogep.hu

DES 60-80-100l keverős pálinkafőzők

Elkészült új webáruházunk több funkcióval, infóval és tartalommal!

 

palinkafozo.hu

  

kazan_link

 

 

Aktuális áraink:


Üst térfogat

Tömeg
(kg)

Hűtő térf.
(liter)

Hűtőspirálok
(db)

DES-1961 

Pálinkafőző 60l 54 200 6

Pálinkafőző 80l

64 200 6

Pálinkafőző 100l

74 200 6

Pálinkafőző 100l leengedőcsapos

79

200 6





MEGRENDELÉS

Aktuális ajándékok és kedvezmények:                          

  1. házhozszállítás országon belül
  2. 0-100-as szeszfokoló
  3. fokolóhenger
  4. beépített, cserélhető fejhőmérő
  5. beépített, cserélhető vízhőmérő
  6. oktatás a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán 
  7. epruvetta vásárlási kedvezmény 

  8. keverőmotor vásárlási kedvezmény 

A DES 60-100 literes pálinkafőzőkhöz ajánlott legfontosabb kiegésztők:

Rozsdamentes, átfolyós hűtő (a tartályos hűtő helyett)    
Keverőmotor (kézi keverőkart is küldjük)
Folyamatos szeszfokoló (epruvetta)
Gázzsámoly 10 kW (60 literes üsthöz)
Gázzsámoly 15 kW (80-100 literes üsthöz)
20-60 mbar állítható reduktor

Mintadarabok megtekinthetők: 34, 60, 80, 100 literes Budapest


A készülékek rozsdamentes, tányéros átfolyós hűtővel is rendelhetők!

Átfolyós hűtő 


Képek, részletes leírás ide kattintva!


rozsdamentes tfolys ht x      

Átfolyós hűtő működési elv:

A hűtő a pálinkafőző üstben előállított gőz kondenzálásra és a párlat hűtésére szolgál. A páracsövön áthaladó gőz a hűtő felső tányérjaihoz érve a belső palást felé áramlik. A hűtő külső tartályában lévő hideg víz hűti a lemezt, ezen keresztül pedig a belső hengerben áramló gőzt.

A hengerpaláston kondenzálódott folyadék a hűtő alsó gyűjtőtálcába, majd a kifolyóíven keresztül a párlatgyűjtő edénybe folyik.

Előnyök:

  • időtálló anyagösszetétel: élelmiszeripari rozsdamentes acél
  • tisztítható: egyetlen csavaranya oldása után teljesen szétszedhető részegységek
  • kis helyigény: a palack átmérője 16 cm, a háromláb átmérő kb. 40 cm
  • víztakarékos: 50-80 liter/óra, legmodernebb üzemi technika

Használatához csapvíz vagy egyéb stabil nyomású vízbetáp kell, mivel a hűtőben folyamatos, lassú vízáramlást kell fenntartani!


Átfolyós hűtő vízfogyasztás kalkuláció:

Teljes főzési idő 100l üsttel 3 óra
Ebből a lepárlás ideje 2 óra
Hűtő vízigénye 75 l/óra
Össz. felhasznált víz 150 liter
Víz és csatornadíj 700 Ft/m3
1 lepárlás hűtővíz költsége 105 Ft
Éves költség 20 főzés esetén              2 100 Ft
1 liter párlat vízköltsége

25 Ft

Következtetés: A pálinkafőző hűtőjének kiválasztásakor nem a szükséges hűtővíz mennyisége az elsődleges szempont, hiszen annak költsége elhanyagolható. Sokkal fontosabb a víztartály anyaga, a párlatkör (spirál, tányérsor) tisztíthatósága, illetve a lepárló élettartama. 


A DES 60-100l termékcsaládhoz külön is vásárolható hűtő:


Tartályos hűtő 200l, 6 spirál

Rozsdamentes tányéros, átfolyós hűtő


A pálinkafőző szerkezeti elemei: 

                     

tartályos hűtő: 6 spirálos hűtőberendezéseink lényegesen jobb hatásfokú, víztakarékos hűtést tesznek lehetővé! Használatuk nyári időszakban sem jelent problémát! A desztillált gőz teljes mértékben kondenzál (kicsapódik), nincs párlat és aroma-anyag "szökés"! Minden értékes aromakomponenst visszakapunk folyadék formában! 60 literes mérettől mindenképp a 6 spirálos hűtőket javasoljuk!

                         

Beépített fenékkeverő: Megakadályozza a legsűrűbb cefre leégését is a 4 ponton rögzített stabil kétkarú láncos fenékkeverő. Keverés hatására a hőmérséklet eloszlás és a lepárlás egyenletes lesz. A beépített keverő gyorsabb lepárlást, kevesebb fűtőanyag felhasználást és tisztább középpárlatot (jobb pálinkát) eredményez. Egy cefrefőzés, keverővel átlagosan 3 óra, keverő nélküli üstök esetén 6-7 óra. Keverő mindenképp kell a cefrefőző üstbe. A keverőlánc a saját súlyánál fogva felveszi az íves fenéklemez alakját, hogy a lehető legjobban felkeverje a cefrét. Mivel a cefre keverés közben olajozza a láncot, ezért nem koptatja a fenéklemezt.

                          

Vízzár: A kupola és az üst csatlakozásának tömítése a legmodernebb, vízzáras technikával történik. A vízzáras tömítés a legbiztonságosabb módszer, mivel megakadályozza, hogy a készülékben túlnyomás alakuljon ki. Ezek a vízzáras pálinkafőzők sosem robbanhatnak fel, biztonságosan használhatók. 

                             

Vízzáras csatlakozású páracső:

A páracső kapcsolódása szintén biztonsági, vízzáró csészéken keresztül történik. 

                    

Billenthető üstház: Robosztus, hosszú billentő kar és egy hátsó billentést rásegítő fogantyú segítségével gyorsan és biztonságosan tudjuk üríteni az üstben visszamaradt slempét.  Üstház festése fekete kandallófesték.

                          

Belső hővédő lemez: A 100 literes pálinkafőző üstházában egy a tűzteret körülfogó lemez talható, amely védi az üstházat a túlzott hőhatástól. A kisebb berendzésknél erre nincs szükség, mivel a fűtéshez megfelelő hőmennyiség lényegesen kisebb.

                                   

Fűtési mód: Fa és gáztüzelési lehetőség. Fa vagy gáz tüzeléssel nagyobb mennyiségű cefre is kényelmesen kifőzhető. A szimplafalú üstök jellemzője, hogy rendkívül enerigatakarékosak. 80 liter cefre kifőzéséhez egy száz literes üstben 20-25 kg keményfa vagy 3-3,5 kg PB gáz szükséges.

                              

Lepárlás ideje:

Cefrefőzés tele üst esetén (80l): átlagosan 3 óra.

Finomítás tele üst esetén átlagosan 4 óra.

                

Vörösréz: A készülék 99 %-nál nagyobb tisztaságú vörösréz lemezből készül. Amelyet a Tüv bevizsgálási tanúsítvány bizonyít. A vörösréznek fontos katalizátor szerepe van a lepárlás során. Egyrészt serkenti új lepárlási aromák létrejöttét, másrészt megköt a cefréből származó szennyező komponenseket, mint például mérgező hidrogén cianidot és szúrós szagú kénvegyületeket.

                              

Bevizsgálva: Készülékeinket a TÜV Rheinland német minőségbiztosító vizsgálta be. A készülékek a higiéniai és kémiai vizsgálatoknak egyaránt magasan megfeleltek. Otthoni főzéshez kizárólag gyári, bevizsgált, a magyar hatóság által elfogadott készülékek használhatók. A készülék származását igazolni kell.

                     

Javasolt kifőzhető cefremennyiség: Száz literes pálinkafőzőt abban az estben érdemes vásárolni, amennyiben egy évben 500 liternél több cefre áll rendelkezésére, vagy időhiány végett gyorsan le szeretne tenni a pálinkafőzésről.

                             

Párlat minőségének bizonyítéka: Készülékeinkkel főzőtt párlatok 2012-ben az I. Pálinka Világ Kupán /Gyula, Budapest/ valamint a XX. Magyar Országos Pálinka Versenyen ezüst- és arany érmeket nyertek. Ez a pálinkaverseny jelen pillanatban az ország legnagyobb, a Pálinka Nemzeti Tanács által is elismert versenye.

                         

Legkevesebb lefőzhető mennyiség: Mivel otthon jellemzően egy üsttel rendelkezünk az első főzést (cefrefőzést) és a második főzést (finomítást) is ugyanazon üsttel végezzük. 80-85 liter cefréből jellemzően 15-20 liter alszesz keletkezik. Egy szimplafalú 100 literes üsttel már 10-15 liter alszesz is finomítható. Ez nagy előnye a szimplafalú üstöknek a duplafalúakkal szemben, amelyeket legalább 40-50 százalékig fel kell tölteni.

                  

                      

Fizetési lehetőségek: előre utalással vagy az átvétel helyszínén készpénzben.

                      

Van kérdése?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Élelmiszer és szeszipari mérnök szakembereink elérhetőségei:

0670/346-1346

0630/700-5340

Várjuk hívását hétfőtől vasárnapig reggel 8-tól este 10 óráig!

                       

Epruvetta szeszfokolóval
Keverőmotor
DES 100l tartályos hűtővel
DES 100l fatüzelésű üstház
DES 100l kupolahőmérő
DES 100l keverőszerkezet
DES 100l láncos keverőkar
DES tartályos hűtő (200l)
DES tartályos hűtő felülnézet
DES tartályos hűtő vízcsap
DES 100l billentős és leengedőcsapos
DES 100l leengedőcsapos
DES 100l leengedőcsapos kifolyócső
DES 100l leengedőcsapos
DES 60, 80 és 100 literes
Keverőmotor
DES - 1961 logó


 

 

 

termekarak

Oktatás

Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk kisüsti pálinkafőzőt vásárlóknak!

Helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.

az egyetem újranyitását követően!

Egylépcsős pálinakfőző bemutatófőzés a kisüsti oktatás napján!   


Jelentkezéshez kattintson ide!